De 7 voordelen van planten in je huis voor de verkoop

Hoewel het belangrijk is je huis in neutrale kleuren te hullen voor de verkoop is er één kleur die altijd kan of eigenlijk beter nog, móet: GROEN! En dan niet zozeer als accentkleur voor de accessoires, maar letterlijk groen in je huis, planten dus.
Planten in je interieur hebben veel voordelen die zeker ook gunstig zijn wanneer je je huis verkoopt.

1. Betere luchtkwaliteit

Planten in huis verbeteren de luchtkwaliteit. Ze werken luchtzuiverend, ze nemen schadelijke stoffen uit de lucht op en breken die af en ze verhogen de luchtvochtigheid. Mooie frisse groene planten in huis zorgen voor zuurstof wat prettig is tijdens een bezichtiging.

2. Betere akoestiek

Planten en hun bladeren kunnen achtergrondgeluiden absorberen, wat zorgt voor een betere akoestiek en dus een aangenamere sfeer.

3. Beter humeur

Een plant in huis maakt je blij! Planten schijnen voor een gevoel van gelukzaligheid te zorgen wat de beleving in een huis voor de verkoop zeker ten goede komt.

4. Mentale gezondheid

Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat de aanwezigheid van planten in een ruimte stress vermindert. Ze hebben een rustgevende werking waardoor je je in een ‘groene’ ruimte meer kunt ontspannen en je optimistischer voelt.

5. Bron van positieve energie

Sommige stromingen van filosofische gedachten, zoals Feng Shui, beweren dat bepaalde planten positieve energie aantrekken. Dus maak van je huis een magneet met positieve energie!

6. Fysieke gezondheid

Sommige kamerplanten hebben een helende werking en kunnen het genezingsproces bevorderen, ze verlagen de kans op een verkoudheid en keelpijn, zorgen voor een lagere bloeddruk en kunnen pijn en vermoeidheid verminderden. Al moet je aan de kijkers wel vragen of ze iets langer blijven dan alleen een rondje voor de bezichtiging voordat dit effect heeft. 😉

7. Sfeer

En uiteraard zorgen kamerplanten voor meer sfeer. Een huis waarin bloemen en planten de kamers sieren, straalt veel meer warmte en gezelligheid uit dan een huis waarin geen enkel stukje groen te vinden is.

Hoewel een botanisch interieur, alsof je een tuincentrum binnenstapt, momenteel een trend is, is het verstandig om voor de verkoop nooit te overdrijven. Houd de hoeveelheid planten dus in balans.

Let ook op de keuze die je maakt. Sterk geurende planten en/of bloemen zoals de lelie raad ik af. In ieder geval tijdens de bezichtigingen. Voor de fotografie kan het natuurlijk wel. 🙂

Tekst Marleen van Leest 
Foto portfolio Je Huis Verkopen Doe Je Zo
Fotografie 
Zibber