Je huis verkopen doe je zo

Je wilt binnen nu en een jaar je huis gaan verkopen maar ...

… je weet dat er nog wel het e.e.a. aan je huis gedaan worden voordat het de verkoop in kan, maar hebt geen idee waar de prioriteiten liggen en waar je moet beginnen. Je voorstellingsvermogen is beperkt en bovendien kan je niet meer objectief naar je eigen huis kijken na er al die jaren te hebben gewoond.

… je wilt voorkomen dat je in een onzekere situatie terecht komt, waarbij je er maar op moet vertrouwen dat alles goed gaat komen en je je afhankelijk voelt van de makelaar. Je wilt graag grip houden op de situatie. Je wilt niet af gaan zitten wachten, maar zelf invloed uitoefenen op een succesvolle verkoop.

… je ziet het om je heen gebeuren. Huizen die snel en succesvol verkocht worden omdat ze zo mooi gepresenteerd zijn en met prachtige foto’s op funda staan. Het maakt je onzeker, want jouw huis ziet er niet bepaald zo uit.

… de gedachte dat je huis misschien lang te koop zal staan bezorgt je stress en je wilt al helemaal niet met dubbele woonlasten komen te zitten. Je hebt behoefte aan een duidelijk plan om dit te kunnen voorkomen.

… je twijfelt hoe je het aan moet gaan pakken. Naar de makelaar, misschien zelf verkopen of een online makelaar? Wat zou voor jullie de juiste aanpak zijn? Je zou wel wat hulp kunnen gebruiken.

… je bent bang voor flinke onderhandelingen over de vraagprijs, waardoor je uiteindelijk flink in prijs zal moeten zakken. Het maakt je nerveus, want je hebt geen idee op welk bedrag je dan zal uitkomen en of het droomhuis waar je graag zou willen wonen dan nog wel binnen de mogelijkheden ligt.

Of je huis staat al een tijd in de verkoop maar...

… er gebeurt weinig. Er zijn nog maar weinig kijkers geweest en van de makelaar kreeg je geen duidelijke terugkoppeling. Als je hem/haar vraagt wat je kunt doen stelt hij/zij alleen een prijsverlaging voor… Dit kan je nou niet echt bepaald gebruiken.

… je voelt je totaal overgeleverd aan de (ontbrekende) acties van de makelaar. Dit bevalt je niet. Je wilt graag grip over de situatie.

… deze onzekere situatie en uitzicht op mogelijk dubbele woonlasten zorgt voor stress, je wilt hier zo snel mogelijk vanaf.

Hoe zou het voor je zijn als...

… je precies weet hoe je het verschil kunt maken met jouw huis voor de verkoop, waardoor je met vertrouwen en grip op de situatie aan jouw doel werkt, het creëren van meerwaarde voor jouw huis met een winstgevende verkoop als gevolg.

… je een duidelijk plan hebt voor het verkoopklaar maken van je huis zodat je precies weet welke stappen je moet zetten en waar de prioriteiten liggen om je huis onweerstaanbaar te maken voor de verkoop d.m.v. het creëren van presentatie-meerwaarde?

… je precies weet wat de unieke kenmerken van jouw huis zijn en hoe je deze eruit kunt laten springen zodat de kopers als een blok voor jouw huis vallen, waardoor je sterk in je onderhandelingspositie staat en ze een goede prijs gaan bieden.

… geen stress hebt over de verkoop van je huis, of het lang te koop zal staan of dat de kopers flink zullen gaan onderhandelen over je vraagprijs. Maar dat je een duidelijk stappenplan hebt, zodat je precies weet wat je moet doen om te zorgen dat je de perfecte kopers gaat aantrekken?

… je tools in handen krijgt om de juiste stappen te zetten voor de presentatie van je huis waarmee je echt de doelgroep van jouw huis gaat aanspreken en je kijkers gaat verleiden die maar wat graag jouw huis willen kopen.

… je een overzichtelijk stappenplan zou hebben, waarmee je strategisch met ondersteuning van een expert aan de presentatie van je huis werkt en je volledig het vertrouwen hebt op een succesvol resultaat: jouw huis met veel succes verkopen.

… je huis er zo aantrekkelijk uitziet dat de kijkers in de rij staan om het te mogen bezichtigen en een bod mogen uitbrengen. En je een bedrag krijgt voor jouw huis waarmee de koop van je droomhuis werkelijkheid gaat worden!

Ik ben Marleen van Leest, ik woon in Breda en heb een grote liefde voor Frankrijk. Ik zit altijd vol met ideeën en hou er dan ook van om plannen te maken, maar liever nog mooie plannen tot bloei te laten komen!

In de afgelopen 11 jaar heb ik als vastgoedstylist een eigen strategie ontwikkeld waarmee ik vele woningverkopers heb kunnen ondersteunen om hun ultieme woningpresentatie te creëren waardoor zij met veel succes sneller hun huis konden verkopen en tegen hogere prijzen.

Door mijn ervaring, mijn specialisme in woningpresentaties voor de verkoop en door het dagelijks volgen van de ontwikkelingen in de woningmarkt weet ik precies wat goed verkoopt en wat niet en hoe je met slimme ingrepen het verschil kunt maken.

Wil je deelnemen aan het 12-stappen programma? Vraag dan een gesprek met mij aan en ik neem contact je op

Wat klanten over mij zeggen

Sven: “Onze woning stond bijna 3 jaar te koop, waarna we Marleen van Je Huis Verkopen Doe Je Zo hebben ingeschakeld om onze woning optimaal te presenteren voor de verkoop. Na het huis opnieuw op funda te hebben aangemeld kwamen er meteen 5 bezichtigingen. Binnen 2 weken was ons huis verkocht. Een hele zorg minder!”

Gerard verdiende € 26.000,- met een investering van € 2.000,- op zijn huis. Hij volgde mijn adviezen exact op. Van het weghalen van spullen, tot het grondig onder handen nemen van zijn tuin, het uitvoeren van achterstallige klussen en als belangrijkste het vervangen van de fronten van zijn keuken. De perfecte styling zette de puntjes op de i. Hij zette het huis in de verkoop voor €230.000,-, meteen daarna brachten 12 geïnteresseerden een bod uit. Gerard verkocht zijn huis voor €256.000,-.

Marijke verkocht haar huis in 2 maanden tijd, waar het daarvoor 2 jaar in de verkoop had gestaan bij een andere makelaar, zonder enig resultaat. Na die 2 jaar was ze het beu, haalde haar huis uit de verkoop, schakelde een andere makelaar en mij in. Ze voerde al de adviezen uit die ik haar gaf en stak er veel energie in. Na weken van noeste arbeid was het resultaat daar! Alle ruimtes kwamen veel beter tot hun recht, oogden lichter en frisser en ademden de sfeer uit die de doelgroep zeker aan zou gaan spreken! Toen haar huis op funda verscheen kwamen er in no time 10 kijkers. De 10e en laatste kijkers vielen voor het huis en brachten een goed bod uit. Marijke was enorm opgelucht dat haar huis uiteindelijk na jaren van frustratie en onzekerheid zo snel verkocht was!

Veelgestelde vragen

Ja, dat maakt in de meeste gevallen zeker heel veel uit. Al lijkt het in sommige gebieden niet zo, er zijn nog genoeg huizen die momenteel al een hele tijd te koop staan. In veel gevallen is dat te wijten aan de presentatie, aan het feit dat ze niet instapklaar zijn en niet voldoende zijn afgestemd op de doelgroep van het huis. Als je je woningpresentatie helemaal op orde hebt kan je veel makkelijker aan de vraagprijs vasthouden en is er minder onderhandelingsruimte voor de koper.

In de meeste gevallen kan je met een beperkt budget heel veel bereiken. Zo kost een andere opstelling van je meubilair of het verwijderen van enkele spullen je geen geld, maar kan je wel enorm veel opleveren. Ook het hergebruiken van spullen op een andere plek in je huis, waar ze vaak veel beter tot hun recht komen, kost niets, hoogstens tijd en energie. In sommige gevallen is het wel nodig om meer in je woning te investeren, met een snelle verkoop en een hogere verkoopprijs als gevolg betaalt dat zich gemakkelijk terug.

Je huis verbouwen ten behoeve van de verkoop is in de meeste gevallen niet nodig. Presentatie-meerwaarde creëren gaat vaak om het toepassen van relatief eenvoudige maar zeer effectieve oplossingen, die een groots effect hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het herstellen van schilderwerk of het weglaten van meubilair. Mijn uitgangspunt is om met slimme ingrepen maximaal resultaat te bereiken. In sommige gevallen kan het wel raadzaam zijn om bijvoorbeeld verouderd sanitair te vervangen. Welke verbeterpunten je toepast verschilt per woning en hangt onder andere af van de doelgroep, de staat van onderhoud en het type woning.

De TV programma’s die je momenteel veel ziet zijn leuk voor de kijkcijfers, maar vaak niet realistisch, deze worden door grote merken gesponsord en de omvang ervan is in de praktijk vaak niet nodig.
Het uitgangspunt bij het verkoopklaar maken van je huis is in veel gevallen het huidige meubilair. Indien (delen van) het meubilair niet aansluiten bij de doelgroep van jouw huis is het wel verstandig deze te vervangen.

Uiteraard heeft iedereen een eigen smaak, maar er is ook een grote gemene deler qua smaak. Zo vinden de meeste mensen witte glad gestucte plafonds en wanden mooi, geven zij de voorkeur aan een neutrale houten vloer en houden ze van een witte keuken en badkamer en meubels in neutrale tinten. Als je hier rekening mee houdt zal je veel kopers aanspreken.

Het huis moet eerst een positief gevoel oproepen bij kopers waardoor ze enthousiast worden en zichzelf in jouw woning kunnen zien wonen. Met de juiste neutrale uitstraling kan je hen zeker over de streep trekken. Als je gaat nadenken over hoe de kopers jouw huis straks in zullen gaan inrichten sla je een stap over. Focus je eerst op hoe je je huis zo uitnodigend maakt dat kijkers niet kunnen wachten om jouw huis te gaan bezichtigen.

Woningverkopers ondersteunen met de allerbeste presentatie waardoor ze hun huis met veel succes verkopen is mijn ultieme missie!

Is dit iets waar jij naar verlangt en ben jij er klaar voor om stappen te kunnen gaan zetten met de presentatie en de verkoop van jouw huis?