Om een goed verkoopresultaat te bereiken, is grondig opruimen pure noodzaak

Door de jaren heen is je huis steeds voller en voller geworden. Alle kasten puilen uit, werkelijk overal staan spullen… Je zou wel willen opruimen en van een deel afscheid willen nemen zodat je kijkers veel beter de mogelijkheden van je huis zou kunnen laten zien. Maar je hebt echt geen idee waar je moet beginnen…

Je verlangt naar een opgeruimd huis waar je rust in kan vinden en kan focussen op de volgende stap. Wat zou het heerlijk zijn om afscheid te hebben genomen van de spullen die voelen als ballast en er al een flink aantal dozen zijn ingepakt voor de verhuizing met spullen die je voorlopig niet nodig hebt.

Het zou je enorm opluchten als je weer overzicht in je huis hebt en je je kunt focussen op de verkoop van je huis en het vinden van je droomhuis. Nu ontbreekt het je nog aan ruimte in je hoofd daarvoor… Een opgeruimd huis geeft je uiteindelijk ook een opgeruimd hoofd.

Met Je Huis Verkopen Doe Je Zo Bouwsteen nr. 2: opruimen, kan je de eerste stappen zetten naar een opgeruimd huis én hoofd.

Tip 1: Begin op tijd

Echt grondig opruimen kost tijd en doe je niet in een middagje. Begin hier dan ook mee ruim voordat je je huis in de verkoop wilt gaan zetten. Als je het met de makelaar al over de komst van de fotograaf hebt gehad, dan ben je te laat. Begin met opruimen wanneer de nood nog niet het hoogst is, dit voelt comfortabeler en geeft minder stress.

Tip 2: Schakel hulp in

Vind je het lastig om alleen aan de slag te gaan en ben je bang dat je afdwaalt, overweeg dan om iemand te vragen die je zou kunnen helpen. Vraag dan wel iemand die jou ook echt kan helpen met opruimen en niet omdat het zo gezellig is, want dan duurt het misschien nog heel lang voordat het einde in zicht is.

Tip 3: Begin met het opruimen van bergruimtes

Begin met de zolder, de schuur, garage of de inbouwkasten. Als je hier ruimte hebt gecreëerd biedt je dat straks de mogelijkheid om spullen in op te bergen die je voorlopig niet nodig hebt, wel meegaan naar je nieuwe woning, maar niet fraai zijn voor de presentatie.

Tip 4: Hak knopen door

Je wilt niet alle spullen straks (ongezien) meenemen naar je nieuwe huis om er vervolgens weer jaren niet naar om te kijken. Als je weet dat je wilt gaan verhuizen is dit hét moment om kritisch door al je spullen te gaan en te beslissen wat je wel en wat je niet wilt behouden. Bewaar alleen datgene wat je praktisch gezien echt nodig hebt en zoals Marie Kondo zegt: “Waar je écht blij van wordt”.

Tip 5: Deel al je spullen in categorieën in

Het programma van Je Huis Verkopen Doe Je Zo bevat een Cursus-opruimen-in-3-stappen, waarbij je al je spullen onderverdeelt in 6 categorieën. Je gaat stap voor stap en doelgericht te werk, ruimte voor ruimte. Als je al je spullen in categorieën onderverdeeld hebt creëer je in 1x overzicht!

 

Tekst Marleen van Leest 
Foto portfolio Je Huis Verkopen Doe Je Zo
Fotografie Zibber