Verminder de verkooptijd, verhoog je winst

Je ziet het om je heen gebeuren. Huizen die snel en succesvol verkocht worden omdat ze zo mooi gepresenteerd zijn en met prachtige foto’s op funda staan.

Zou je willen dat kijkers ook als een blok voor jouw huis vallen en er alles voor over hebben om de nieuwe eigenaren te worden?!

Hoe zou het voor je zijn als je een duidelijk stappenplan hebt en een strategie om je huis super aantrekkelijk te maken voor de verkoop? En dat je precies dié dingen die doet die daadwerkelijk meerwaarde opleveren?

Als je je woningpresentatie helemaal op orde hebt kan je vaak veel makkelijker aan de vraagprijs vasthouden en is er minder onderhandelingsruimte voor de koper.

De methode van Je Huis Verkopen Doe Je Zo bestaat uit de 10 Bouwstenen voor échte presentatie-meerwaarde. Ik onthul graag Bouwsteen nr. 1 aan je!

1. Maak het huis minder persoonlijk

Er is een grote kans dat in jouw huis foto’s van jouw dierbaren te zien zijn en andere spullen waar je trots op bent, die herinneringen oproepen of een belangrijke betekenis voor jou hebben. Zoals misschien de tekeningen en knutselwerken van je kinderen, behaalde oorkondes en diploma’s en dierbare verzamelingen. Hoe fijn het ook is om al deze persoonlijke spullen om je heen te hebben, voor de koper hebben deze spullen geen waarde en kunnen juist enorm afleiden. Hoe meer aandacht er naar deze objecten gaat, hoe minder aandacht naar jouw huis. Dat wil je voorkomen.

Wanneer je je huis klaar gaat maken voor de verkoop kun je deze spullen beter allemaal weghalen voor de presentatiemomenten. Dus wanneer de fotograaf de foto’s van je huis komt maken en tijdens de bezichtigingen. Als je deze dierbare spullen weer terug wilt zetten zodra de kijkers de deur uit zijn kan dit natuurlijk prima.

Sommige verzamelingen zijn wellicht wel handig om tijdens de gehele verkoopperiode op te bergen. Heb je een wand helemaal vol met familiefoto’s hangen, dan kan je deze het beste allemaal weghalen, de spijkers verwijderen, de gaten in de muur dichten en de wand overschilderen.

Ik krijg regelmatig de vraag: “Maar de foto’s kunnen toch geblurred worden?” Dat kan zeker en dit wordt tegenwoordig ook vaak gedaan. Ik ben er geen voorstander van en zal je vertellen waarom. Geblurde gezichten trekken juist enorm de aandacht op een foto en bovendien heeft het ook iets mysterieus. Maar nog erger, bij mij wekt het iets lugubers op. Het doet mij denken aan daders of slachtoffers die onherkenbaar zijn gemaakt voor de media. Het is dus de vraag of het slim is dat al dit soort gedachtes bij kijkers vrij spel kunnen gaan krijgen…

En daarnaast, de fotografie is maar één presentatiemoment. Wat doe je dan met je foto’s tijdens de bezichtigingen? Mensen zijn over het algemeen nieuwsgierig en zullen naar je foto’s gaan kijken ‘Even kijken of ik nog iemand ken…’ Je wilt toch voorkomen dat de kijkers bij het verlaten van je huis nog wel precies weten wie er allemaal op de foto’s stonden maar zich afvragen hoe bijvoorbeeld de hal er ook alweer uitzag… Want waar ging het ook alweer om? O ja… om je huis!

 

Tekst Marleen van Leest 
Foto portfolio Je Huis Verkopen Doe Je Zo
Fotografie Zibber