house, home, facade-540796.jpg

Zo verkoop je je huis op een snelle manier

Zo verkoop je je huis op een snelle manier

Opruimen

Deze stap is ENORM. Ga door je kasten, laden, garage en andere plaatsen in je huis en sorteer door dingen die je wilt houden en dingen die je kwijt wilt. WEES KEUZE! Onthoud dat als je het huis eenmaal verkoopt, je je “houdstapel” moet inpakken. Zijn de artikelen de moeite waard? Ga je de items echt gebruiken? Wanneer je je bewaarstapel helemaal klaar hebt, orden je deze items op de juiste plek. hang al je kleding netjes op, organiseer je lades met manden en zorg ervoor dat alles netjes op zijn plaats staat in je huis. We hebben ook geïnvesteerd in een opslagruimte voor alle spullen die we wilden houden, maar niet in huis wilden hebben. Dit waren meestal garage-items, grote items en dingen zoals winterkleding die op dat moment niet werden gebruikt. Dit is ook geweldig, want je krijgt al dingen ingepakt en het huis uit, klaar om te verhuizen!

Verkopen/doneren Alle ongewenste items

Zorg ervoor dat u deze stap ver van tevoren begint te doen om er zeker van te zijn dat al deze items uit uw huis zullen zijn. Houd een garageverkoop of gebruik werfverkoopwebsites om ongewenste items van meubels, kleding, woondecoratie en andere huishoudelijke artikelen te vermelden. Als je hier geen tijd voor wilt nemen of als je de spullen gewoon weg wilt geven, dan kun je ze doneren bij je lokale donatie-drop-off. Nogmaals, wees kieskeurig met deze stap. Vraag jezelf af of je echt de tijd in je volgende huis wilt.

Neutraliseer je huis

Dit is een enorme stap! De meeste mensen worden afgeleid door luid decor, gedurfde verfkleuren en smaak specifiek decor. Ze kunnen daar niet voorbij kijken om de goede botten van het huis te zien. We hebben al onze muren in een neutrale kleur geverfd {verschillende neutrale kleuren door het hele huis} om het huis echt te neutraliseren. We hebben ook het grootste deel van het gedurfde smaak specifieke decor verwijderd, zodat potentiële kopers ons huis als het hunne kunnen zien. We gebruikten neutrale kussens, plaids en andere decoraties om het huis gezellig en uitnodigend te maken en toch superneutraal te blijven. Deze stap omvat ook het inpakken van collecties, overtollige familiefoto’s, alles op de koelkast en al uw persoonlijke spullen zoals toiletartikelen buiten het vliegtuig. Een belangrijk ding over het neutraliseren van uw huis is dat u niet al uw decor weggooit, de kopers willen een geënsceneerd huis zien en geen kaal huis. Laat ze je mooi versierde huis zien zonder de rommel.

Maak het hele huis grondig schoon

Maak het hele huis grondig schoon. Dit is een geweldige stap om te doen na/tijdens je opruimfase. Maak die plinten schoon, was de tapijten, stof je plafond ventilatoren af, schrob vloeren, maak kasten schoon en ga door je hele huis om er zeker van te zijn dat je elke plek hebt bereikt die je misschien bent vergeten. Vergeet je garagebox niet! Potentiële kopers willen elk deel van uw huis zien, dus zorg ervoor dat elke hoek van uw huis er altijd schoon uitziet en klaar is voor gebruik.

Repareer eventuele problemen met het huis

Moeten muren worden geverfd, gaten worden gemaakt, vloeren worden gerepareerd, deuren worden gerepareerd? Doe dat allemaal voor een vertoning! U wilt potentiële kopers niet afschrikken met noodzakelijke reparaties, groot of klein. Die slecht geschilderde muur kan het verschil zijn tussen een verkoop of dat je huis maandenlang op de markt staat!

De tuin opknappen

Zorg ervoor dat de uitstraling van uw huis er goed uitziet en dat potentiële kopers vanaf het moment dat ze naar uw huis komen, geïnteresseerd zijn. Maai het gras, rand het gazon, pluk onkruid en zorg ervoor dat uw struiken en bloemen gezond zijn. Vergeet ook de achtertuin niet. Je weet nooit wat bovenaan de “must-haves-lijst” van je kopers huis staat en het kan een mooie achtertuin zijn!

Ik hoop echt dat deze tips u nu of in de toekomst op de een of andere manier helpen en ik hoop dat u veel succes zult hebben bij het verkopen van uw huis.